Groen

Waarschijnlijk denk je bij groen aan planten en dieren, kassen en boerderijen. Dat is waar, maar ook niet waar. Groen gaat ook over gezonde voeding, milieu, landschapsbeheer, bodemonderzoek en biobased industry. Groen is een ontzettend innovatieve sector. Bijna alles wat met duurzaamheid te maken heeft, heeft op één of andere manier te maken met groen.

Leerroute Groen & Design

Ben je het creatieve, ondernemende en aanpakkende type die van bloemen en planten houdt? Dan zit je bij de leerroute Groen en Design helemaal op je plaats. Je krijgt les in het ontwerpen, creëren, stylen en aanleggen van groene objecten voor binnen en buitenruimtes. Je gaat de uitdaging aan om voor verschillende gelegenheden plantaardige versieringen te ontwerpen en te maken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een corsage, (bruids-) boeket, tafelstuk, maar ook dakterrassen, verticaal tuinieren en het stylen van verschillende ruimtes. Je maakt kennis met bloemen en planten, en je gaat aan de slag met de laatste trends op het gebied van groen voor binnen en buiten.

Leerroute Food & Natural Life

Duurzaamheid en gezondheid speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Dit komt tot uiting in hoe mensen consumeren. Heb jij interesse in hoe ons voedsel gemaakt wordt? Groene voedselproductie gaat verder dan kaasmaken: wist je dat bierbrouwen ook bij de groene productie hoort? Hoe voedsel wordt bereid en hoe je hierbij rekening houdt met mens, milieu en dieren, dat leer je bij Food & Natural Life. Vind je het leuk om aan de slag te gaan met dieren verzorgen, kruidenmixen voor pizza’s en cupcake-wedstrijd organiseren? Dan is Food & Natural Life echt iets voor jou.

Leerroute Eco-busines & Wildlife

Een klaslokaal heeft niet altijd vier muren. Eco-busines & Wildlife is helemaal voor jou als je een tikje avontuurlijk ingesteld bent en graag in de natuur of met dieren bent. Je leert veel over de relaties tussen mensen, milieu, water, aarde, planten en dieren. Je ontdekt je talent in projecten met echte opdrachtgevers, je praat met milieu- en dierenexperts en gaat geregeld naar buiten. Je ontdekt hoe ecosystemen werken en hoe je deze respectvol voor de mens laat 'werken'. Dit doe je vanuit een ondernemende (VR)bril. Je kijkt naar wilde dieren en zij kijken terug... Beleef het!