Techniek

In de techniek is niets onmogelijk! Denk maar na: alles wat je tegenkomt heeft te maken met techniek. Een kleine opsomming: je telefoon, je computer, je fiets, de auto van je moeder, maar ook jullie huis en de energiecentrale. Zelfs de weg waarover je naar school fietst of de Oosterscheldekering die zorgt dat jij niet te maken krijgt met overstromingen: alles is techniek. Wil jij programmeren, ontwerpen en dingen maken? Dan is de techniek wat voor jou. De mogelijkheden van de techniek zijn eindeloos!

Leerroute Gebouwde omgeving, Interieur & Design

Als je met je hoofd en handen wilt werken dan is Gebouwde omgeving, Interieur & Design de opleiding voor jou. Je gaat samenwerken met opdrachtgevers uit de bouwpraktijk, die een beroep doen op jouw creativiteit. De projecten zijn erg afwisselend. Zo ga je o.a. samenwerken met een interieurzaak, ontwerpen en meubels maken van gerecycled hout, of werken aan een duurzame hightech woning. Wat is er nu mooier als je dat wat je zelf ontwerpt, ook echt kan maken? Daarom leer je in de praktijk omgaan met de nieuwste ontwerpprogramma’s, kleurenleer, machines en handgereedschappen, én we leren je hoe je veilig kan werken. Of je nu de traditionele bouwberoepen wilt gaan doen of meer de creatieve richting, zoals ontwerp, deze richting biedt het dit allemaal. Dat doen we tijdens je opleiding op Steenspil waar we nauw samenwerken met het mbo, daarom ben je prima voorbereid op je vervolgonderwijs.

Leerroute Mobiliteit & Transport

De transportsector doet in de 21e eeuw heel wat meer dan spullen van A naar B brengen. Bij Mobiliteit & Transport gaat het natuurlijk over vrachtvervoer. Dat is meer dan alleen vervoer door vrachtwagens. Het gaat ook over transport over het spoor, water en door de lucht. Je leert van alles over opslag en voorraadbeheer. Of over veilig vervoer van gevaarlijke stoffen. Maar ook de techniek achter deze transportmiddelen, en het plannen van efficiënte bezorgroutes. In opdracht van het bedrijfsleven in onze regio, ga je aan de slag om oplossingen voor deze bedrijven te bedenken. Daarbij kan je denken aan slimme transportroutes in magazijnen, maar ook manieren om zuinig te rijden met de vrachtauto’s.

Leergang Engineering & Maintenance

De techniek is altijd op zoek naar verbetering. De meest innovatieve technische opleiding vind je bij Engineering & Maintenance. 3D printen, lassen in een virtualreality omgeving, procestechniek, digitaal 2D & 3D ontwerpen, domotica, robotica, werktuigbouwkunde. Je vindt dit allemaal bij Engineering & Maintenance. Ben je creatief, handig en los je graag problemen op? Dan vind jij deze opleiding precies wat bij jou past. Ook hier werk je met echte projecten die je uitvoert voor opdrachtgevers uit het bedrijfsleven. Daardoor maak jij kennis met alle facetten van de techniek en leer je dat techniek de meeste moderne beroepen kent!