Zorg en Welzijn

Op Steenspil maken leerlingen op een bijzondere manier kennis met de sector Zorg & Welzijn. Je ontdekt deze sector in echte sport omgeving. Jij leert anderen hoe ze goed moeten bewegen. Natuurlijk kennen we ook de echte zorgvakken. Op Steenspil leer je de wereld van de zorg binnen verschillende varianten kennen.

Leerroute Lifestyle & Sports

Lifestyle gaat over verschillende onderdelen van het uiterlijk, zoals; haarverzorging en huidverzorging. Echte opdrachtgevers dagen je uit om aan de slag te gaan om een middag te organiseren voor een groep. Dat kan voor basisschoolkinderen zijn, maar ook voor de klanten van een kapsalon. Beauty en gezondheid spelen hier een grote rol. Sport, dat is discipline, doorzettingsvermogen en het verleggen van je grenzen. Een echte sport omgeving, die jou kennis laat maken met beroepen waarbij sport een grote rol speelt, zoals de uiniformberoepen, maar ook de personal coaches. Als jij een aanpakker bent, is Sports echt iets voor jou.

Leerroute Health-Care

Mantelzorg, incubatietijd, infectie…Wat betekent dit allemaal? Bij Healthcare ga je aan de slag met alles wat met ziekte en gezondheid te maken heeft. Maak je geen zorgen, het draait niet om moeilijke woorden. Het draait om de zorg voor anderen. Durf jij dit aan? Het gaat ook over bewegen: je weet je cliënten op de juiste manier te begeleiden en in beweging te krijgen. Enthousiasme, behulpzaamheid en het sociale contact zijn hierbij erg belangrijk.