Zorg en Welzijn

Op Steenspil maken leerlingen op een bijzondere manier kennis met de sector Zorg & Welzijn. Je ontdekt deze sector onder andere in echte sportomgeving. Jij leert anderen hoe ze goed moeten bewegen. Natuurlijk kennen we ook de echte zorgvakken. Op Steenspil leer je de wereld van de zorg binnen verschillende varianten kennen.


Leerroute Lifestyle & Bewegen

Bij lifestyle leer je over verschillende onderdelen van het uiterlijk zoals; haarverzorging en huidverzorging. Echte opdrachtgevers dagen je uit om aan de slag te gaan om een middag te organiseren voor een groep.  Beauty en gezondheid spelen hier een grote rol. Bij een gezonde lifestyle hoort bewegen. Sport hoort bij deze leerroute. Bij deze tak van sport weet je de cliënten op de juiste manier te begeleiden en in beweging te krijgen. Enthousiasme, behulpzaamheid en sociaal contact zijn hierbij erg belangrijk.


Leerroute Health & Care

Mantelzorg, incubatietijd, infectie wat betekent dit allemaal? Bij Health-Care ga je aan de slag met alles wat met ziekte en gezondheid te maken heeft. Maak je geen zorgen: het draait niet om moeilijke woorden. Het draait om de zorg voor anderen. Durf jij dit aan?

Leerroute Sport & Veiligheid

Heb je discipline, doorzettingsvermogen en durf je je grenzen te verleggen? Zie je voor jezelf een toekomst in de sport of in een geüniformeerd beroep? Dan is Sport & Veiligheid een goede keuze voor jou! Bij deze leerroute weet je van aanpakken, heb je empatisch vermogen en weet je de ander op de juiste manier op te vangen in stressvolle situaties. In alles laat je zien dat je een professionele beroepshouding hebt.