Leerlingen

We heten nieuwe leerlingen van harte welkom! De schooldeuren staan het hele jaar voor je open. In het onderstaande filmpje vertellen leerlingen wat zij vinden van Steenspil. Onder dit menu vind je ook veel informatie over onze school.Op Steenspil kun je leren op je eigen niveau. In een extra groot lokaal ga je met leerlingen uit andere brugklassen werken onder begeleiding van docenten. De docent kan iedereen helpen met de dingen die hij/zij lastig vindt. Dit maakt Steenspil bijzonder. Nederlands, Engels en Wiskunde kun je volgen op je eigen niveau. Daarnaast is er ook extra aandacht voor Taal en Rekenen. De school heeft alle leerwegen in huis, namelijk:
  • basisberoepsgerichte leerweg
  • kaderberoepsgerichte leerweg
  • gemengde leerweg
  • theoretische leerweg
Bij Steenspil leer je vooral door te doen! Je leert alles over Techniek, Zorg & Welzijn, Groen en Economie. De praktijklessen zijn heel echt! In de lokalen vind je bijvoorbeeld een winkel, salon, keuken of kas. De praktijklessen zijn een combinatie van theorie en praktijk. Je docent is hierbij je begeleider. Zo leer je zelfstandig te werken.

Het praktische karakter van de school wordt in de eerste twee klassen (de onderbouw) benadrukt door de lessen Praktische Profiel Oriëntatie (PPO). Daar maak je in de praktijk kennis met alle beroepsvakken die de school aanbiedt, zodat je aan het einde van het tweede jaar een goed overwogen keuze kan maken. Afhankelijk van je leerweg, heb je meer of minder praktijklessen. Onder deze knop vind je onderwerpen die voor jou als leerling van Steenspil belangrijk zijn.