Business School

Steenspil is de enige vmbo-school in de regio die het certificaat voor VECON Business School heeft. Als VECON Business School geeft Steenspil extra aandacht aan de economische aspecten van de maatschappij. Steenspil stimuleert je talenten op het gebied van ondernemerschap en ondernemend zijn.


Je krijgt in de Business School een mooi programma voorgelegd en je neemt onder andere deel aan projecten waarin economie centraal staat. Zo staan er onderwerpen als financiële educatie, een ondernemerschapstest, een korte stage en/of een les door een ondernemer op het rooster.

Tevens krijg je de kans je meer te verdiepen in elementair boekhouden, het maken van een ondernemingsplan, spelen van een managementgame, het opzetten van een eigen bedrijf, presentatievaardigheden/omgangsvormen.

Ook worden de lessen gecombineerd met partners uit het mbo en met het bedrijfsleven. Zo was onder andere het Natuurpodium en Yoursurprise eerder te gast met inspirerende verhalen voor de leerlingen.

De vakgroep Economie & Ondernemen kreeg samen met de directeur van Steenspil, Patrick van de Pijl (l), het certificaat uit handen van Henk van den Boomgaart, bestuurslid bij VECON Business School (r).