BASISSCHOOL DE VESTE WINT TECHNOCLINIC OP STEENSPIL

Woensdag 7 juni 2017 - HALSTEREN - Afgelopen dinsdag hebben we op Steenspil geweldige presentaties mogen aanschouwen van ruim 200 basisschoolkinderen! Zij waren de deelnemers aan de finale van Technoclinic. Basisschool De Veste had een prachtige robot ontworpen en ging er met de beker en medailles vandoor. 

In totaal deden zo'n twintig groepen mee aan de clinics. Hiervan kwamen negen groepen hun ontwerpen op Steenspil laten zien. Alle leerlingen hadden super hun best gedaan en kwamen met goed doordachte en creatieve resultaten; mooi om te zien waar fantasie en techniek toe kan leiden. En dat sommige groepen zelfs een dans hadden verwerkt in hun presentaties, had de jury blij verrast! De jury bestaande uit Mariëlle de Graaf-Govaerts (Voorzitter Ondernemingsvereniging Oude Molen Halsteren), Wim Serno (Eco-Point, tevens sponsor van materiaal), Andy Van de Velde (van TechNet Tholen, tevens inhoudelijk bijgedragen aan de lessen) en Madelon Nederlof (Steenspil-leerling profiel Bouw&Interieur), had er een hele klus aan. 

Technoclinic is een initiatief van Steenspil waarbij wordt ingespeelt op de wens vanuit basisscholen en bedrijfsleven om kinderen al jong kennis te laten maken en te enthousiastmeren voor techniek. Het project bestond uit vier lessen ('clinics') door een techniek expert met als doel: 'Ontwerp een duurzaam object dat iets kan veranderen'. 

TechnoClinic was niet mogelijk geweest zonder de docent Techniek Judith Tak. De finals absoluut niet zonder de collega's van Steenspil en een hele boel spontane hulp-leerlingen. Ook uiteraard speciale dank aan de jury-leden en steun vanuit de gemeente en bedrijfsleven. En dank aan Anousjka voor het robotontwerp (https://anoesjka.com/).

Check de fotoreportage van Stefan Joossen via onze facebook voor een indruk van deze dag waar niet alleen een wedstrijd werd gehouden, maar ook werd gesport en geknutseld met 3D printen, hologram maken en bouw/kleurplaten.

Projectleden en organisatie: Judith Tak, Corina Oudesluis, Jet Koutstaal en Nicolle van Groningen. Voor eventueel meer informatie kunt u contact opnemen via: n.vangroningen@rocwb.nl.