Steenspil reikt Anglia Diploma uit

Donderdag 13 juli 2017 -

Afgelopen woensdag 5 juli vond op Steenspil de diploma-uitreiking plaats voor het Anglia Examen. Een unieke gebeurtenis voor het vmbo in de regio. En heel spannend voor de eersteklassers, die na hard werken dit Europees Erkend Certificaat in ontvangst mochten nemen.

De eerstejaars leerlingen waren in het begin van de uitreiking erg gespannen. Echter, toen ze eenmaal gezamenlijk het podium opkwamen viel de spanning weg en maakte die plaats voor vrolijkheid. Eén voor één mochten de trotse Steenspillers hun certificaat komen tekenen en er uiteraard mee op de foto.

In Nederland zijn zo'n 375 Anglia scholen. Dit zijn scholen in het basis-, middelbaar en vervolgonderwijs die met behulp van het Anglia stappenplan extra aandacht besteden aan de Engelse taal. Jaarlijks doen zo'n 22.500 leerlingen op hun eigen niveau mee aan de Anglia examens en ondersteunende activiteiten. Doel van het Anglia is om de Engelse taal stap voor stap aan te bieden en te toetsen. Deelnemers werken gedifferentieerd en kunnen dus op hun eigen niveau meedoen. Vmbo/mavo Steenspil heeft gedifferentieerd leren hoog in het vaandel staan waardoor dit concept perfect aansluit binnen het lesprogramma. De reacties van ouders zijn daarom ook zeer positief en met name zijn ze heel trots op hun kind die nu al een Europees Erkend certificaat bezit.

Ook de ceremonie op Steenspil werd gewaardeerd; veel van de belangstellende bleven hangen voor een hapje en een drankje en er werd veel nagepraat over het certificaat. Kortom een sfeervolle gezellige middag; volgend jaar weer!

Kijk voor alle foto's hier