Beroepenbeurs

Vrijdag 9 februari 2018 -

Er staat weer een Beroepenbeurs bij Steenspil voor de deur, namelijk op dinsdag 20 februari 2018 van 18.45 tot 19.50 uur. Deze avond is bedoeld voor leerlingen en ouders uit klas 2 en 3. Leerlingen uit klas 2 gaan zich voorbereiden op hun profielkeuze en klas 3 gaat zich oriënteren op hun opleidingskeuze.

Van elke leerroute die wij op school aanbieden zijn er een aantal bedrijven (Ricoh Nederland, Mepavex, Stichting Vakopleiding Metaal, Prisma/Zorg, Politie, Eco-Point, Bouwmensen ZWN, Procesindustrie ZWH, AGEL adviseurs en de Luchtmacht) uitgenodigd. Tevens zijn ook een bloemist, kweker en hovenier aanwezig om te komen te vertellen wat hun beroep inhoudt. Zij vertellen over de leuke en minder leuke kanten van hun beroep en lichten persoonlijk de werkzaamheden en verantwoordelijkheden toe. Tijdens de beroepenbeurs kunnen leerlingen drie bijeenkomsten bijwonen van drie verschillende bedrijven. De eerste ronde start om 19.00 uur en de laatste ronde eindigt om 19.50 uur.

De school vindt het erg belangrijk dat leerlingen zich zo goed mogelijk oriënteren op een vervolgopleiding en op de arbeidsmarkt. Dit doen ze door leerlingen de kans te geven zoveel mogelijk informatie te vergaren en te ervaren wat bij je talenten en kwaliteiten past.