Winnaars duurzaamheidswedstrijd bezoeken Eco-Point

Dinsdag 20 mei 2014 -

‘Laat de druppel niet doen overlopen! Er moet nu iets veranderen!’ Dat was de boodschap van basisschool De Kreek uit Bergen op Zoom met haar inzending voor de duurzaamheidswedstrijd van onze school. Daarmee wonnen de leerlingen de extra prijs van Eco-Point.

De hele klas is woensdag 21 mei uitgenodigd voor een bedrijfsbezoek aan het duurzame bedrijf Eco-Point in Halsteren. Een kijkje in het bedrijf en de fabriek waar ze ecologisch verantwoorde onderhouds- en reinigingsmiddelen ontwikkelen en produceren, staat op het programma. Dat past prima bij de duurzame boodschap die De Kreek inzond en past uitstekend bij de duurzame vmbo-school die wij zijn.

“Na het zien van de maquette ‘De laatste boodschap’ ontstond er een discussie,” vertelt jurylid Wim Serno van Eco-Point. “Deze inzending van De Kreek konden we niet ongemerkt voorbij laten gaan.” Zo werd ter plaatse een bijzondere erkenning in het leven geroepen voor de meest duurzame boodschap. “Alle duurzame ideeën en technieken waren gecombineerd in de maquette en gemaakt van restmaterialen en afval. Er was geen lijm gebruikt, maar aardappelzetmeel en heeft daarmee de meest duurzame boodschap afgegeven,” aldus Serno.

Bekijk hier het fotoalbum van het bezoek