Leerlingenraad naar IT Workz

Maandag 2 juni 2014 -

Spannend, met de leerlingenraad naar IT Workz! Op 27 mei ging de leerlingenraad van Steenspil naar IT Workz van ROC West-Brabant op excursie.

De wereld verandert, de technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Steenspil gelooft in de kracht van innovatie en haar leerlingen. Dus leerlingen aan de slag; brainstormen over ideeën, oplossingen bedenken en presenteren. Zo kwamen zij met ideeën als een roosterapp, huiswerkapp, hoe de telefoon & internet zo actief mogelijk in te zetten in lessen. Het draait om jou!

Bekijk hier het fotoalbum van deze inspirerende dag!

Leerling Beyza maakte het volgende verslag:

Wij zijn met de leerlingenraad van  Steenspil naar Etten-Leur geweest. Naar IT-workz. We waren niet de enige, er waren ook kinderen uit Breda en nog een andere stad. We deden daar workshops. We leerden elkaar eerst een beetje kennen door paar opdrachten.

Daarna gingen we naar een andere zaal met een groot digibord. Er werden dingen uitgelegd, hoe het werkt daar, wat ze doen en hoe het is. Daarna kregen we een iPad en moesten we op een online site woordjes  invoeren; woorden die met school te maken had, zoals rooster, docenten, kluisjes etc.

Na deze opdracht moesten we vijf problemen invullen die op school opgelost moeten worden. Een app voor je telefoon met cijfers+huiswerk+rooster, rooster op tijd ingeroosterd etc. Hierna moesten we allemaal met het groepje een presentatie maken, bijvoorbeeld met een PowerPoint of een filmpje. En de mensen overtuigen waarom dat idee het beste was en waarom dat probleem perse opgelost moest worden.

Uiteindelijk had iedereen een hele goeie presentatie gemaakt. Maar na alle presentaties kon maar 1 groepje de winnaar zijn. Iedereen moest stemmen op een ander groepje. Uit eindelijk werd groepje 3 de winnaar en kreeg een prijs. De prijs was een muis usb. En de andere kregen een soort troostprijsje (oordopjes). Na zo’n gezellige en leerzame dag met iedereen zijn we met de bus terug naar huis gereden.