Challenge Day om nooit te vergeten

Maandag 29 september 2014 -

Afgelopen woensdag en donderdag hebben zo’n tweehonderd leerlingen van Steenspil meegedaan aan de Challenge Day. Werkelijk een bijzondere ervaring!

Het waren twee dagen vol verbondenheid, compassie en respect. "Het was heel heftig," is de reactie van Kim, leerling van Steenspil. Veel medeleerlingen beaamden dit gisteren en reageerden met uitspraken als: 'Zo ontzettend mooi dit’, 'Om nooit te vergeten!’, 'Een dag vol liefde en respect', 'Top!' en 'Eye opener’.

Challenge Day, onder andere bekend van het televisieprogramma ‘Over de Streep’, is een event waarin jongeren de kans krijgen elkaar echt te leren kennen, om te ontdekken wie zij zelf en de andere deelnemers werkelijk zijn. De dag werd gefaciliteerd door Michelle, een officiële Challenge Day-leader uit California (V.S.) en Lino en Casper, twee officiële Challenge Day-leaders uit Nederland. Zij werden bijgestaan door een groep van circa dertig zeer betrokken begeleiders bestaande uit Steenspil-docenten, hbo-stagiaires, gemeenteambtenaren, therapeuten, jongerenwerkers en vrijwilligers uit het hele land. Ook zij durfden zich zelf te laten zien en droegen op deze manier bij aan het creëren van grote saamhorigheid.

"Wat een geweldige ervaring, en jemig, wat zijn we trots op onze vmbo’ers waar zo veel goeds in zit,” aldus het Steenspil-team. Bekijk ook  de foto's van deze dagen.